23. touko, 2014

Pilkkejä

Kävimme eilen illalla ostamassa erän pilkkejä herra JSF:n eli Jukka Suomen kanssa. Olipa hieno erä. Väitän, että näin hyvää erää ei ole edes Suomen museoissa. Tosin niiden vielä pitää opetella mikä esim. tasapainopilkki on. Juttelin yhden hämeenlinnalaisen museon kanssa vuosia sitten ja amanuenssi ei tiennyt tasareista yhtään mitään. Ei edes sitä, mikä tasapaino on. Tämä tapahtui vielä Hämeessä. Tasari on Hämeessä tärkeämpi kuin haarukka.

Erässä on loistava pala Tamperelaista historiaa. Aaro Sillanpäätä ja Leonard "Lennu" Hurmeen tasapainoja, SiRa pilkkejäkin on 1940-luvulta. Pilkkejä on satoja. Mietin mitä nämä maksaisivat, jos nämä olisivat japanilaisten tekemiä. He ainakin osaisivat kunnioittaa omaa historiaansa.

Erässä on myös paljon Erkki Virolaisen ja Veli Pöystin pilkkejä. Myös uudempien tasarin tekijöiden hienoja töitä, kuten Antikainen, Hotti, Oksanen, Järvinen, Vänskä ym.

 

Paras erä pilkkejä, mitä minä olen koskaan nähnyt. Kunnotkin on todella kohdillaan. Seuran jäsenet pääsevät ihastelemaan ja ostamaan pilkkejä syyskuussa, seuran lehdessä No:3. Olen tästä erästä kovin ylpeä.

Jaa tämä sivu