12. touko, 2014

Kalamaraton

On taas se aika vuodesta, jolloin Kalamaratonin osanottajat täyttävät kaupunkien rannat. Ensi viikonloppuna Helsingissä ja Kotkassa 17-18.5. järjestettävä kisa saa sadat vapakalastajat kirmaamaan kalojen perässä 24 h yhteen soittoon. Aina joku voi nukkuakin jonkun tunnin kisan aikana, mutta sillä konstilla ei varmasti ylletä kärkikastiin. Sen verran kovia joukkueita kisassa on. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse osallistua kisaan tosissaan, vaan huumorillakin pärjää hyvin.

 

Itse kuulun nykyisin jäähdyttelijöihin. Sen verran on tullut osallistuttua Kalamaratoniin ensimmäisestä kisasta asti, että nyt voi ottaa rennommin. Menemme Jerryn kanssa toimitsijoiksi Kotkan kisaan. Saa nähdä mitä  Sari Saukkonen on meille keksinyt. Kalastaakin olisi tarkoitus. On kiva kalastaa leppoisasti, kun muut kirmaavat pitkin mäkiä ja mantuja. Silloin on kiva muistella vuosien kommelluksia. Voittojakin on tullut, mutta tappioitakin aivan kalkkiviivoilla.

 

Kovia kalalajeja kalamaratonissa ovat ankerias, karppi, piikkimonni, made, suutari, neliviiksimade, rohmutokko, kivennuoliainen, toutain, teisti, rantanuoliainen ja siika. Nuo kun kaikki saa kisan aikana on varmasti aika korkealla. Eikä varmaankaan kaikkia lajeja tarvitse saada. Silloin kokee kisahekuman, kun arvoisat tuomaritkaan ei pariin tuntiin tunnista saaliskalaa. Silloin kalasta tulee hetkessä mediajulkkis. Tämäkin on koettu menneitten kisavuosien aikana.

 

Rentoa kisaviikonloppua kaikille

 

 

 

Kuvassa suutari, laji, jonka kärkijoukkueet ovat yleensä saaneet Kotkassa ja Helsingissä.

 

 

Jaa tämä sivu