25. huhti, 2014

Kopio

Maailma on täynnä kopioita. Väärennökseksi kopio muuttuu silloin, kun sitä myydään alkuperäisenä. Kopiota on vaikea tunnistaa ja niiden edes osittainen tunnistaminen kestää vuosia.

Aina edes parhaat asiantuntijat eivät ole asiasta samaa mieltä. Parhaiten  kopioita välttää, kun ostaa taulut suoraan niiden tekijöiltä tai tekijöiden näyttelyistä.

Tämä taulu on helppo tunnistaa kopioksi. Alkuperäisessä työssä on iho paljon kuulaampi. Tietysti jos ei tietäisi alkuperäisestä työstä, niin tämäkin voisi mennä hyvin läpi.    

 

 Alkuperäinen Gustav Courbetin työ on Musée d'Orsayn kokoelmissa. Courbet maalasi "maailman alkuperä" taulun 1866. Silloin taulu aiheutti kohua. Courbet aiheutti samana vuonna myös toisen kohun, kun hän maalasi taulun Sleep (Sleepers). Tämä taulu kuvasi kahta naista sängyssä eroottisessa syleilyssä. Varmanakin kohu oli samansuuruinen, kuin tänä päivänä meillä pienestä postimerkistä noussut kohu. Uusi kohu syntynee meillä varmaankin seuraavaksi iloisesta patsaasta.

 

Courbet toi taiteeseen realismin. Hän käytti maalauksissaan mallina myös köyhiä ihmisiä. Radikaalina kieltäytyi hänelle myönnetystä  kunniamerkistä. Teki monia vahvoja tulkintoja näkemistään arjen kuvista. Vaikutti moneen 1900-luvun alun taiteilijaan.

Jaa tämä sivu