12. helmi, 2014

Lelut

Vanhat lelut kannattaa säilyttää. Olivat ne vanhoja tai uusia. Käytettyjä tai käyttämättömiä.

Itsetehtyjä tai massatuotantoa. Halpoja tai kalliita. Lelut kertovat leikeistä. Niillä on monta tarinaa kerrottavanaan. Lelukeräilijöitä on todella paljon. Niin on myös lelukeräilyn eri osa-alueita: peltileluja, puuleluja, nukkeja, nallekarhuja, robotteja, nukkekoteja, patterilla toimivia, kolikkopelejä, pienoisautoja, poljettavia autoja, junaratoja, avaruusleluja, videopelejä, rakennettavia leluja, sähköjunia, lentokoneita, Star Wars, pankkeja, tinasotilaita, rekkoja, laivoja, sukellusveneitä, moottoripyöriä, karusellieläimiä, höyrykoneita, Action figureja, muovieläimiä, vedettäviä leluja, lautapelejä ym.

 

Lelujenkeräily on maailmanlaajuisesti tosi suosittua. Tavarasta ei varmasti ole pulaa. Alalla järjestetään satoja huutokauppoja vuodessa. Useita erikoisseuroja on perustettu ja myös suuria myyntitapahtumia järjestetään. Alalla ilmestyy myös erikoislehtiä useissa maissa. Lasten leikit jatkuvat siten myös aikuisiällä. Huipputasolla lelujen keräily ei ole enää leikkiä, on kysymys vakavasti otettavasta keräilystä. Usein harrastus kestää koko loppuelämän.

 

Kaikella vanhalla tavaralla on paikkansa. Joku ihminen tulee niistä iloiseksi. Tärkeitä ovat myös kaikki vanhat dokumentit, valokuvat, kirjanpito tositteet, myymäläluettelot, myymälämainokset ja myyntipakkaukset. Älä heitä näitäkään pois, sillä niistäkin on varmasti jollekin suurta hyötyä tutkimuksissa. Usein tiedon palapeli rakentuu pienistä paloista.

 

Jaa tämä sivu