8. tammi, 2014

Keräilijöitä

Olen tavannut viime aikoina monen eri alojen keräilijöitä. Sanonta "keräily mikä ihana syy elämälle" on saanut kasvot. Olen tavannut todellisia keräilyn konkareita ja tienraivaajia. Tapaan heitä vielä kevään aikana paljon lisää. Todellisia persoonia, elämänmakuisia tarinoita.

Viime lauantaina nauhuri pyöri ja surrutti 3,5 tuntia tiukkaa asiaa keräilystä. Uskomatonta. Sitä huomaa, että omakin keräilyfilosofia joutuu kovalle koetukselle. Olenko oikealla tiellä? Voisihan tuon tehdä noinkin. Tapoja kerätä on niin monta. Onko oma tapani oikea? Olenko vasta keräilyn ensimmäisellä portaalla?

On kutkuttavaa ja koukuttavaa tehdä kirjaa keräilijöistä. Tunnen olevan sukeltaja. Voin sukeltaa historian syövereihin, tavarapaljouden sekaan. Arkisia tavaroita, mielikuvituksellisia esineitä, ennen näkemättömiä esineitä, kultaseppien naputtamia, museoiden vetonauloja, massatuotteita, toisten hylkäämiä, kulutettuja, leimakiiltoisia, turhuuksien turhuuksia, uniikkeja, Folk Art helmiä. Tarinat esineiden takana ovat todellisia, koskettavia. Tunnen olevani onnekas, etuoikeutettu. Saan tallennettua jotain ainutlaatuista. Nyt vain olisi saatava kaikki paperille ja oikeaan järjestykseen. Toivottavasti tavaravuori ei kaadu päälleni. Kuolisin onnellisena tavarapaljouden alle.

Jaa tämä sivu