4. tammi, 2014

Suositeltava perhokirja

Mike Valla on kirjoittanut kirjan 43 American Masters their Patterns and Influences. Kirjassa esitellään 43 tunnettua yhdysvaltalaista historiallista sitojaa. Kirjassa on erinomaiset kuvat ja selkeä taitto.

Kirja alkaa tunnetuilla nimillä Mary Orvis Marbury, Thaddeus Norris ja Theodore Gordon. Kirjassa on todella näyttäviä pintaperhoja, uppoperhoja ja streamereita. Lohiperhoja ei kirjassa juurikaan ole, paitsi Lee Wulffin legendaarisia pintaperhoja lukuun ottamatta.

Niitä, joita kiinnostaa yhdysvaltalaiset keräilyperhot, niin ainakin heille kirja tarjoaa miellyttäviä elämyksiä. Tavoitteeksi voi hyvin koittaa kerätä kaikilta tekijöiltä ainakin yhden perhon. Luulenpa, että tavoitteen täyttyminen kestää vuosia. Hyvä, että haastetta riittää.

 

Kirjassa on runsaasti historiallisia kuvia. Ne luovat tunnelmaa kiinnostavalla tavalla. Kirjassa esitellään todella runsaasti perhoja. Nämä perhot näyttävät oikeilta perhoilta. Mukana ei ole kimalteita ja nykyaikaisia tekokuituja. Kirjan lopussa on joidenkin perhojen perhoreseptit.

 

Tämän kirjan kanssa tuli heti kotoinen olo. Sen kanssa tulee vielä vietettyä monta tuntia vuosien aikana. Jokunen kirjan sitojien perho pitää yrittää saada kokoelmiin. Joitakin jo on, mutta liian moni puuttuu.

 

Kirja on ilmestynyt 2013. ISBN 978-0--8117-0833-3 Hardcover

 

Jaa tämä sivu