10. joulu, 2013

Houkutuskalat

Viime aikoina olen ottanut tutkimuksen kohteeksi houkutuskalat. Olen niitä aikaisemminkin tutkinut, mutta nyt mennään syvemmälle ja kovaa. Kai se innostuminen on muuallakin huomattu, sillä moni tekijä on ottanut yhteyttä. On ollut riemastuttavaa huomata, kuinka yhteisöllisiä tuon alan harrastajat ovat. Ehkä olen joku kummajainen Suomesta, johon tekijät haluavat tutustua. Jotenkin nyt on tuntunut siltä ettei tästä pääse muutamaan vuoteen irti. On niin paljon mielenkiintoisia tekijöitä. Opeteltavaa on siis vielä paljon.

Yksi mielenkiintoinen tekijä on Dale E. Claus. Tehnyt paljon erilaista taidetta, mutta vuodesta 2005 lähtien houkutuskaloja. Tämä tekijä on tuntunut hengenheimolaiselta. Hänellä on niin paljon erilaisia malleja ja värejä. Osaa tosiaan uudistua koko ajan. Osa töistä todella huimia.

Yritin viime yönä ostaa hänen töitä. Ei vielä onnistunut. Yritin käyttää sisäistä herätyskelloa, mutta se herätti pari minuuttia liian myöhään. Toisessa oli sentään aikaa jäljellä 2 min ja 15 s. Ensimmäinen jäi huomattavan edulliseksi. Hinta olisi voinut nousta vielä 3-4 kertaisiksi. No paremmalla onnella ensi kerralla. Kuitenkin joku työ pitää tältä tekijältä jossain vaiheessa hankkia.

On sen verran herralla tekemisen riemua havaittavissa hänen töissään.

Jaa tämä sivu