30. marras, 2013

Ohi on!

Näin armeijatermein kerrottakoon, että viimeinen Urheilukalastus-lehti ilmestyi torstaina. Ei enää hirveää haikeutta, sillä surutyö oli tehty kauan sitten.

Ainakin yhdessä asiassa tuleva Vapaa-ajan kalastaja on parempi  kuin edeltäjänsä. Nimittäin kansikuvassa. Viimeinen kansi oli huono. Idea oli hyvä, mutta toteutus onnahteleva.

 

Paljon sentään luvattiin. "Juhani Aho ei ole väistynyt. Hänen viitoittamansa tie vain paranee".  Uskallan kuitenkin kysyä, mitä mieltä Juhani Aho olisi ollut keskusliiton "Vastuullinen verkkokalastus" esitteestä? Olisiko hän pyytänyt tappamaan uhanalaisia meritaimenia 30-35 mm verkoilla siiankalastuksen nimissä? Ei varmasti, hän olisi ottanut asiaan tiukasti kantaa.  Esite olisi torpattu  ja tuhottu.

 

Jos välikoon verkkokokoja ei saada pois on alamittojen nosto aivan silmänlumetta. Tätä tukee myös RKTL:n raportit. Asiaan on ottanut kantaa monet tutkijat ainakin 1990-luvulta lähtien.

 

Muistan, kun eräs herra epäili liiton Pitäjänmäen aikaan, että muutto isomman lehden kainaloon tappaisi Suklin lehdet. Nyt ennustus on muuttumassa toteen.  Oliko kysymys Troijan-hevosesta? Hevonen ei varmasti ollut yhtä jalorotuinen, kuin Keilalahden Troijan-hevonen. Kuitenkin huonollakin konilla voi  saada pahaa tuhoa aikaan.

 

Aina pitää tehdä päätöksiä, olivat ne sitten huonoja tai hyviä. Jotain hyvääkin pitää koittaa  aina löytää. Olisiko se lehden lupauksessa: " Jutut monipuolistuvat ja syvenevät, joten parempaa on luvassa".

 

Viimeisessä lehdessä oli hyviä juttuja: Tom Bergin "Team Lucio Perca" ja Ismo Malinin "Yhdistys puolustamaan Saimaan lohia. Alamittojen nosto lähin tavoite". Tuonkin jutun valossa Vapaa-ajan kalastajien pitäisi tuhota tuo heidän "Vastuullinen verkkokalastus" esitteensä. Hommat eivät etene jos tavoitteet ja teot eivät kohtaa. Pienpainatteen voi lukea verkossa. Lukekaa tarkasti kohdat mitkä koskevat siiankalastusta.

 

Lehti kertoi myös miten Aarno Rauhala on nukkunut pois. Taas yksi pilkintekijä pois joukostamme. Ismo Malin oli onnistunut kiteyttämään muistokertomukseen Rauhalan syvimmät ajatukset. " Itsensä kohdalla hän koki erityisesti kokeneensa vääryyttä, kun muut olivat korjanneet suurimman hyödyn hänen tasapainopilkistään V-pyrstöstä". Rauhala olisi kuollut onnellisena, jos hän olisi saanut rojaltit jokaisesta pyrstöstä, mitä tasapainopilkkeihin on tehty Amerikan ja Kanadan suurille markkinoille hänen keksintönsä pohjalta. Suuria kuhia sinulle Aarno tasareilla taivaallisilla kalavesillä.

 

Juuri tämänkaltaista tietoa Urheilukalastus-lehdestä peräänkuulutin. Liian usein suuret valmistajat vievät pienvalmistajien suuret keksinnöt. Suuret organisaatiot ja lehdet hautaavat alleen tärkeän tiedon. Vähän samanlaisesta asiasta on lehden viimeisessä sivun mainoksessa kysymys. Mainos on hyvä ja tarpeellinen. Ainakin jos sitä vertaa sivun 46 tekstiin. Heinolan vihreä ei saa vaihtua Kiinan punaiseen.  Kaikkia työrukkasia ei kannata lähettää postissa Suomesta Kanttoniin, jos haluamme elää Suomessa.

 

Kuvassa: Aarno ja Pauli Rauhala.

 

Jaa tämä sivu