23. helmi, 2012

23.2.2012

Eilen saimme kuulla, kuinka Edvard Munchin kuuluisa teos "Huuto" tulee myyntiin Sothebyn huutokaupassa Lontoossa. Jos on pätäkkää pistää peliin, niin saa hyvän teoksen. Valitettavasti summaksi ei riittäisi edes viime lauantainen lottovoitto. Koko summa olisi saattanut riittää myyntipalkkioon, sillä myyntihinnan odotetaan kohoavan yli 60 miljoonan euron. Teoksen pitäisi olla ainoa työ samanaiheisesta työstä, joka ei ole jo museoissa.

  Työ on pastillityö ja sen koko on 79x59 ja se on maalattu 1895. Tästäkö vetonaula Helsingin Guggenheimin avajaisiin? Taulu kuvaisi totuudenmukaisesti kansalaisten tuntoja tulevasta museosta. Myös veronmaksajien Kreikka-teemaan teos sopisi mitä mainioimmin.

 

" I stood still, deathly tired over the blue-black fjord and city hung blood and tongues of fire. My

friends walked on - I remained behind - shivering with anxiety- I felt the great scream in Nature.

 

Edvard Munch (1863-1944)

 

Ostin eilen lipun taidenäyttelyyn. Tämä on varmasti uudenlainen kokemus, sillä näyttely järjestetään Finnkinon elokuvateatterissa. Näyttelyssä esitellään National Galleryn Leonardo da Vincin maalauksia erityisesti 1480-1490 luvuilta, jolloin mestari toimi Lodovico Sforzan hovimaalarina.

 

Yllätin itseni, sillä onhan minulla vielä kokematta Leonardo da Vilhunkin patsaspuisto Vantaalla. Olenhan hänen kanssaan tavallaan kollega. Hänkin on keräilijä. Juuri keräilijöiden kokoelmista syntyy huomispäivän taide. Keräilijä Herman Antellia saamme kiittää Ateneumin Munchin töistä.

Monet tämän päivän hyljeksityt teokset ovat huomispäivän aarteita.

Jaa tämä sivu