22. loka, 2013

The Gathering 2013

Viime kuukausina en ole oikein löytänyt keräilytavaraa Suomesta. Ehkä se johtuu vain huonosta maustani. Olen löytänyt kuitenkin Jenkeistä sopivasti paikko tavaraa.

Olen etsinyt Jenkeistä lähinnä houkutuskaloja ja muita Folk Art esineitä. Sielläkin tavara on osittain piilossa valtaväyliltä ja tavaraa joutuu etsimään aika tavalla. Kuitenkin muutama uusi Facebook kaveri ja homma on auennut aivan eri tavalla. Tietysti hullulle ei pitäisi näyttää mitään. Toisaalta ehkä on vapauttavaa huomata, ettei olekaan ehkä aivan niin hullu kuin itse luulee.

The Gatering 2013 on hieno kisa ja tapahtuma. Decoy kisassa on yli 50 luokkaa, joka on aivan uskomatonta. Vielä uskomattomampaa on se, että moni osallistuu melkein kaikkiin sarjoihin. Auts, en haluaisi olla tuomaristossa. Pitsaa, kuumia koiria ja hampurilaisia palaa luultavasti aika tavalla. Ei kaikki työt sytytä tässäkään kisassa, mutta onhan joukossa todellisia herkkupaloja. Vielä kun kaikki työt olisi käsin maalattuja.

Kisan yksi menestyjistä oli Harley Ragan, eikä seuraavillakaan huonosti mennyt: Troy Helgret, Andrew Gardner, Maurice Stiff, Troy Schulze, Larry Lange, Todd Schulze, Jacob Sazama, John Lasta ja Jared Sypnieski. Pitää ihailla yhteisön yhteenkuuluvaisuutta ja omistautumista asialle. Töiden tekemisessä on mennyt paljon aikaa ja unettomia öitä Seattlessa. Pitää pikku hiljaa alkaa etsiä, onko heidän töitään missään myynnissä. Monta tekijää ja kova kilpailu takaa sen, ettei hinnatkaan ole aivan pilvissä.

Suomessa kaikki tapahtuu melkein kahdessa päivässä. Onneksi toinen päivä niistä on jo ensi kuun 16 päivä Dipolissa alkaen klo 10.00. Tuolloin alkaa WWW:n kalastusvälinehuutokauppa. Siellä ollaan! Kohta päästäneen kisaveikkauksen pariin. Yhden päivän kliimaksi ja sitten taas lässähtää kuin Pihtiputaan mummon pannukakku. Kuitenkin jotain pitäisi olla senkin jälkeen ennen ensi kevättä. Kaikkia pähkinöitä ei voi käyttää samana päivänä. Joten nuo Jenkki-houkutuskalat pitää ottaa nyt erikoistarkasteluun, niissä on todella vahvaa potentiaalia ja Folk Art henkeä. Niissä sielu ja mielikuvitus pääsee laukkaamaan värien ja muotojen voimalla.

http://www.nfda.tv/

 

Jaa tämä sivu