30. syys, 2013

Mättäitä ja kalaa

Viikonloppu luonnon parissa. Viikonloppu vanhan ystäväni kanssa mökillä.  Söimme kuin "Rovaniemen markkinoilla", eikä tarvinnut pistää edes Severi Suhosen mainitsemia pitkiä vitosia riviin niitä saadakseen. Löysimme Lidlistä mielenkiintoisia perunaknoketteja. Niitä ei ole varmaankaan tarkoitus syödä valkohäntäpeuran kanssa, mutta uskalsimme kokeilla. Pitää sanoa, että kokeilu oli oikein onnistunut. Kun katsoin ruokamäärää, olin varma, ettei se kaikki uppoaisi meihin. Olisihan se pitänyt arvata, viidenkymmenen ja risat kokemuksella, että melkein kaikki meni alas. Voi ähky puhku. Välissä pistelimme vielä ranskalaisen Lidlin juuston ja jälkkäriksi oli Jaanan tekemää mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Ruuan jälkeen muistelimme villiä aistillista nuoruuttamme ja loimme hetken ajatuksissamme poissaoleville kavereillemme. Pojille. Olihan siellä mukana yksi Eevakin.

 

Lauantaina oli uskomattoman hieno ilma kalassa. Ahvenia tuli jigillä kohtuullisesti.

Hienointa kalastuksessa on oppia jotain uutta. Huomasin oppineeni jigikalastuksessa jotain uutta. Kiitos paremmille jigipäille, kalajigeille ja Berkleyn vavoille. Ahvenet olivat monesti ihan rantapenkassa kiinni. Haastavaa tietysti kalastaa puurunkojen ja oksiston välissä.

 

Sunnuntaina lähdin jo vesille heti, kun aamun valo alkoi sarastaa. Kävelin veneelle yksinäni pitkin tietä ja kuuntelin lintujen aamurokkia. Nautin jokaisesta hetkestä, jonka vain heräävä aamu voi antaa. Veneessä oli aluksi yksin ja jatkoin kalojen parissa. Muutama hyvä paikka oli aivan sama, kuin kesällä. Kokeilin uistimia ja pehmytvieheitä. Totesin taas, että ahventa ei jallitetakaan ihan millä vain.

 

Iltapäivällä kävimme nopeasti sienimetsällä. Täsmäisku kannatti. Vaikka olin metsässä liian vähän aikaa, niin iso kulhollinen mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kanttarelleja. Upeata maastoa, aivan kun "Taru sormusten herrasta". Vaikka lähellä oli mökkejä oli metsä täynnä sieniä. Pahoillani olin ylimenneistä herkkutateista. Mietin kuinkahan monta prosenttia sienistä jää metsiin Suomessa? Olisikohan luku yli 90%. Sääli.

Jaa tämä sivu