28. elo, 2013

Näyttely

Olen yrittänyt tänään löytää sopivia uistimia pieneen näyttelyyn lauantaiksi. Onneksi pyydettiin vaan pientä näyttelyä, sillä nyt ei olisi aikaa rakentaa suurempaa näyttelyä. Otin teemaksi pätäkät, joka on ollut viime vuosina minun pääasiallisin keräilykohde.

Ensin ajattelin laittaa vanhoja Päijänteen vaappuja, kuten erakko Pylväläisen, Laaksosten veljesten ja 1940-luvun Rapalan, Väinö Kivisen, Leo Gunnar Hacklinin vaappuja. Siitä tuli kuitenkin aika sekava kokonaisuus. Vähän sitä sun tätä. Niinpä muutin suuntaa ja koitin valita erilaisia pätäköitä. Osa vanhoja ja osa uusia. Valinta oli kuitenkin vaikea. Laittaako näytteille rumia vai koreita? Kai siitä jonkinlainen kompromissi syntyi.

Keräilijä on harvoin tyytyväinen kokoelmaansa. Aina puuttuu jotain ja kaikkea pitäisi saada lisää. Tietenkin liikatyytyväisyys on keräilijän kuolemansyntejä. Kuitenkin olen kohtuullisen tyytyväinen pätäkkä - kokoelmaani. Välttämättä siihen ei tarvitsisi hankkia enää koskaan mitään lisää. Kuitenkin toivon, ettei se koskaan tulisi valmiiksi. Eniten innoissani olen uusista tekniikoista. Viime vuosina on tullut paljon uusia maalaustekniikoita. Kuitenkin niitä pitää kehitellä jatkuvasti lisää, että juna pysyy radallaan. Ruiskumaalaus ei paljon synnytä uusia tekniikoita. Pitää ottaa pensseli käteen ja alkaa räpätä. Hankkia vinkkejä kaduilta ja jokapäiväisestä elämästä. Pitää osata myös heittäytyä, kuten Simo Salminen "Liukaslätkänä". Näin voi syntyä jotain uutta. Monet värit on nähty ja kopioitu niin moneen kertaan, etteivät ne heilauta vanhaa varista puusta.

 

Pieni pätäkkä-näyttely lauantaina koskipäivänä Tekniikkamuseossa. Museossa myös vaappuaiheinen työpaja Tekniikka nuorille. Museossa avoimet ovet 11-17. Koskipäivä järjestetään nyt 15. kerran 31.8.2013 klo 12-16. Kaikki perheet mukaan onkimaan. On aika nauttia tämän kesän viimeisestä päivästä.

Jaa tämä sivu