9. elo, 2013

Museotavaraa

Museoissa liikkuessani tulee väistämättä mieleeni kysymys ketkä kotimaiset uistimentekijät haluaisin esitellä ulkomaisissa museoissa? Paljon riippuisi siitä olisiko tarkoitus kertoa koko suomalaisen uistimen kehityskaari, vai jokin osa-alue. Todella merkittävä rooli olisi myös museolla, missä näyttely olisi. Modernin taiteen museo, urheilukalastusmuseo, käsityömuseo, Folk Art museo ja historianmuseo tarvitsisivat erilaiset näyttelyt.

 

Näyttelyaika ja sen pituus vaikuttaisi myös näyttelyn teemaan. Mieluiten kuitenkin rakentaisin näyttelyn joidenkin tai kaikkien näiden teemojen ympärille, latauistimet, Tampereen seudun tekijät, Päijänteen tekijät, Kemijoen ja Oulujoen vanhat pätäkät, uudet pätäkät, sammakko pätäkät ja New Generation.

 

Parhaiten yksittäisistä tekijöistä pystyisin ehkä kertomaan, Toivo Pylväläisen, Erkki Virolaisen, Risto Räihän ja Harry Vinnin tarinan. New Generation tarjoaa nykypolven tekijöitä, kuten Antti Turunen, Timo Akola, Toni Halme, Jaani Huhtala,  ja Markku Kemppainen. Uusia tekijöitä kuitenkin kaivataan jatkuvasti, joten silmät ja korvat auki.

Jaa tämä sivu