30. heinä, 2013

Jäätelöä

Tänä kesänä jäätelökoneen lavat ovat pyörineet meillä lähes joka päivä. Tuntuu, ettei paluuta ole enää valmisjäätelöihin. Luulevat varmaan, että ollaan saatu iltatähti, kun tulee tutkittua päivittäin lastensoseita lähikaupassa. Mustikka, mango ja aprikoosi, sekä monet sekoitukset ovat suosikkilistan kärjessä. Melkein kaikkia makuja on tullut kokeiltua tyrnimarjasta, vesimelonista ja raparperista lähtien. Mustikka sopii hyvin sellaisenaankin ja on jäisenä ainakin tarpeeksi kylmää. Pistaasiakin pitää ainakin jossain vaiheessa koittaa. Makuja on vielä onneksi paljon jäljellä.

Maku on onnistunut lähes aina, rakenne on ajoittain vielä hakusessa. Kokeilut jatkuvat ahkerasti. Vielä ei paljonkaan kokeiltu laittaa sattumia mukaan. Pähkinöitä en voi käyttää, mutta eiköhän kohta rakenne ala pikkuhiljaa muuttua. Chilikin ja pekoni on vielä kokeilematta. Nestemäistä typpeä ei saa meillä kuulemma kokeilla ja ehkä parempi niin, ettei räpylät palellu. Jäätelökioskillakin huomaa kokeilevansa uusia makuja, jos vaikka saisi jotain vinkkiä kotikonetta varten. Malli ei kyllä ollut se mitä piti hankkia, mutta muuta Espoosta emme löytäneet.

Pikku puuhastelu kotona ruuan kanssa on mukavaa. Eiköhän seuraavaksi ole pastakoneen aika.

Tätä kirjoittaessani on alakerrassa alkanut taas jäätelökone hurista. Pitää odottaa vain tarpeeksi jotta saadaan oikea koostumus. On kotijäätelön aika.

Jaa tämä sivu