21. tammi, 2022

Näpertelyä

Puutyöt on haukskaa näpertelyä. Myös näpertely on tärkeää kulttuuria, vaikka sitä ei meidän maassa tarpeeksi arvosteta. Puutyöt on myös tärkeää mielenterveystyötä. Miten paljon ihmiset olisivatkaan onneliisempia, jos he tekisivät puutöitä.

Aikoinaan höyläpenkki löytyi useasta kodista, mutta nykyisin se on jo harvinaisuus. Miten mukava oli mennä höyläpenkin luo väsäämään jotakin. Myös pienenä itse turasin kaikkea höyläpenkin luona. Ne eivät kyllä olleet mestariluomuksia.

Miteä sitten väsäisin puusta? Kuvassa maalaan pätäkkä vaappuja käsin. Keväällä pitäisi koittaa ahvenvaappujen tekoa. Aterimet, kuksat, tuolit, naulakot, pöydät, kaaveet, kelkat, lipastot, jokiveneet, puulelut ja linnunpöntöt saisi tehtyä puusta. Puuesineissä on sydäntä ja luonnetta massatuotteita enemmän ja ne ovat ekologisia. Ne kestävät myös hyvin aikaa. Nykyisin työ on helpompaa, koska on tarjolla lukuisa joukko tehokkaita puutyökaluja. Niissä kannattaa aina hankkia laatua.

#puutyö #höyläpenkki #näpertelyä #kuksa #jokivene #puulelu #kaave #tuoli #ohjainkelkka #ahvenvaappu #pätäkkä #sydäntä #ekologinen #maalaaminen #mielenterveystyötä #puu #puuesine #puutyökalu #työkalu #aterimet #tuoli #naulakko #kelkka #mestariluomus

Jaa tämä sivu