23. joulu, 2021

I.O.Laakso

Kultaseppä I.O.Laakson tehtaan tekemä yksinkertainen metallikala. Käyttämättömänä uistin on todellinen harvinaisuus. En tiedä miten kalastava uistin aikoinaan oli. Ainakin uistin meni syvälle kalojen luo. Uistimessa on myös laadukkaasti tehty metalliperuke ja tynnyrileikari. Yrityksellä oli laaja metalliuistin-mallisto ja yrityksellä oli useita kalastusvälineluetteloita.

I.O.Laakson tehdas teki todella laadukasta työtä 1900-luvun alkupuoliskolle Lapualla. Vanhoista kuvista käy selville, että tehtaalla työskenteli runsaasti ihmisiä. Tehdas valmisti uistimia runsaasti myös alihankintatyönä eri kalastustavikeliikkelle Suomeen ja Ruosiin, sekä Venäjälle Pietariin. Tehdas osallistui, myös moniin näyttelyihin, joissa voitti kunniakirjoja.

#antiikkiuistin #iolaakso #lapua #keräilyuistin #kultaseppä #vanhauistin #metalliuistin #yksinkertainenmetallikala #metalliperuke #tynnyrileikari #antiguelure #vintagefishing #collectibles #fishingcollectibles #uistinkeräily #sportfishing #sportfiske #fiskedrag #lustfiske #urheilukalastus #uistin #uistinkeräily #ruotsi #venäjä #näyttely #kunniakirja #pietari #kalastusvälineluettelo #keräilyharvinaisuus

Jaa tämä sivu