22. loka, 2021

Teno

Syksy ja talvi on sitä aika, että Tenolle tekisi eniten mieli lohta kalastamaan Kun pääsisi edes joelle hetkeksi kävelemään rannalla ja ihailemaan Tenon luontoa. Näkisi tuttuja paikkoja ja muistelisi menneitä. Monia ilon ja pettymyksen hetkiä. Tapaisi tuttuja ja tuntemattomia ja vaihtaisi kuulumisia. Istuisi Lohirannan pöytään ja maistaisi Sirkan kuuluisia ruokia. Katsoisi törmän päältä tuntureita ja heijastuksia kaukaisuudessa. Silloin olisi niin irti arjesta, kun olla voi.

Hypistelisin viehepakkia ja katsoisin jokaisen vieheen läpi. etsisin lohiuistimista ja perhoista ottipelejä. Luulisin taas löytäväni jonkun uuden, kunnes teoriani ammuttaisiin joella alas Tenonlohen toimesta.

Tuskin ensi kesänäkään pääsee Tenolle kalastamaan, sillä rauhoitus taitaa olla vieläkin päällä. Silloin pitää kopistella muistojen arkkua ja ottaa sieltä parhaimpia hetkiä. Jokainen Tenolla otettu kuvakin tuntuu nyt paremmalta, vaikka suurin osa on otettu huonolla kännykällä. Silti ne ovat kovin tärkeitä muistijälkiä.

#muistijälki #teno #tenojoki #vehepakki #uistin #lohiusitin #ottipeli #tenonjoki "tärkeämuistijälki #lohiranta #sirkanruokia #irtiarjesta #huonokännykkä #untureit #heijastksiakaukaisuudessa

Jaa tämä sivu