25. syys, 2021

Hemingway

Ernest Hemingway (1899-1961) oli tunnettu kirjailija ja hänelle myönnettiin kirjallisuuden Nobel-palkinto. Nyt Yle Areenassa on useampiosainen dokumettisarja hänestä. Hänhän oli todella tunnettu myös metsästäjänä ja kalastajana. Jonkin verran dokumentissa kalastetaan. Hän käytti ainakin Pfluegerin ja Hardyn  merikeloja. Tuttuja kalapaikkoja kirjailijalle oli Bahama, Kuuba ja Key West. Hän osallistui myös kalastuskilpailuihin merellä. Meille kalalamiehille hänen tunnetuin kirjansa oli Vanhus ja meri, mikä kertoi vanhasta marliininklastajasta ja hänen tavasta ajatella syvällisemmin elämää ja kalastusta. 

Hemingway oli kaikilla rintamilla seikkailija ja ammensi kirjoihinsa tarinoita värikkäästä elämästään. Kannattaa katsoa dolumenttisarja hänestä Areenasta. Ohjemasta selviää myös kuvan kirjakaupan merkitys Pariisissa Hemingwayn elämässä.

#ernesthemingway #hemingway #nobelpalkinto #kirjailija #kirjallisuus #vanhusjameri #pflueger #hardy #vintagefishing #bahama #kuuba #kaywest #kalastuskilpilu #marliini #marliininkalastaja #shakespeareancompany #pariisi #kirjakuppa #vintagebook #urheilukalastus #sportfiske #seikkailija 

 

Jaa tämä sivu