17. syys, 2021

Teno

Tenojoelta on paljon hyviä muistoja. Nyt ei tiedä tuleeko muistoja enää lisää? Aukeaako Tenojoki ensi kesänä vai pysyykö se suljettuna monta vuotta. Kannattaako joelle lähteä, jos joki on täynnä vain kyttyrälohta. Jos lupahinnat pysyvät samoina, niin romahtaako lupien myynti. Kyttyrälohien saalisvarmuus saattaa houkutella joelle uusia kalastajia, mutta entä sitten vanhoja partoja. Atlanninlohi on se mikä kokeneita Tenonkalastajia kiinnostaa.

Tapahtui niin tai näin niin on kysymys suuristta asioista. Varsinkin saamelaisille, mutta myös turistikalastajille. Sen verran monta kesää turistit ovat reissanneet lähes joka vuosi Tenolle. Huonointa tässä on se, että kukaan tuskin pystyy antamaan helppoa vastausta, mitä Tenolle ja sen kalastuskulttuurille tulee lähivuosina tapahtumaan. 

#tenojoki #salmon #atlaticsalmon #lohi #tenonlohi #lupahinnat #kyttyrälohi #tenonkalastaja #saamelaiset #turistikalastaja #suuretasiat #eihelppojavastauksia #kalastuskulttuuri #salmonriver #tanariver #lax #sportfishing #urheilukalastus 

Jaa tämä sivu