2. syys, 2021

Umpikelat

Kun me vanhat parrat olimme nuoria, niin koppakelat olivat varmatoimisia. Ne toimivat vuodesta toiseen, kun junan vessa. Vapoina oli lasikuituvavat. Itselläni oli ensimmäisenä kelana vihreä Abu Matic 30 kela, jossa oli erikoinen valkoinen tähtipyörä. Tai ei se minun oma kela ollut, vaan kaikkien yhteinen. Sitten tuli punainen Abu Matic 170, joka sekin taisi tulla vanhana käytettynä. Ne olivat varmatoimisia keloja, mitkä eivät jättäneet koskaan pulaan. Ne olivat myös pitkäheittoisia.

Nykyisin kaupoissa myytävät umpikelat ovat suurin osa ihan roskaa. Itse en kyllä ostaisi niitä, ainakaan nuorille. Hyvä esimerkki siitä, kun hinta määrittelee laadun. Ruotsista tuotanto on siirretty Kiinaan ja laatu on totaalisesti kärsinyt. Osasyynä on lisäksi markettien hintapaineet tuotteille. Kunnon tuotteita ei uskalleta myydä.

#abusweden #abumatic #vintagefiske #sportfiske #abuurfabriken #umpikela #lustfiske #sportfishing #vintagefishing #vintagefishingreel #lasikuituvapa #pitkäheittoinen #toimikuinjunanvessa #varmatoiminen #kiina #urheilukalastus #vanhatkalastusvälineet #markettienhintapaineet #abumatic170 #abumatic30 #kiina #ruotsi #kiinantuotanto

Jaa tämä sivu