10. elo, 2021

Ahvenvaappuja

Vaapuilla saa isoja ahvenia. Ahvenen soutukalastus voisi olla todella suuri laji, jos lehdet kirjoittaisivat siitä enemmän. Kotimaiset pienvalmiatajien vaaput ovat todella toimivia suurelle ahvenelle. Sattuma-ahvenia tulee suurillakin vaapuilla. Järvissä kuitenkin eniten suuria ahvenia antavat tirisevällä uinnilla varustetut pienet vaaput.

Omia luottovaappuja ahvenelle ovat Hotta, Seniori, Habanero ja Nils Master Spearhead. Kertaakaan ei jää saaliitta, jos soutaa sopivalla syvyydellä ja siiman päässä on näitä vaappuja. Ei tulisi mielenikään käyttää Virossa tai Sortavalassa tehtyjä vaappuja, vaikka kalalehdet niistä kuinka kirjottaisivat. Kaikista mukavinta on käyttää ihan Suomessa tehtyjä vaappuja. Uusien perunoiden kanssa maistuu savustettu tai paistettu ahven. Se on laaturuokaa ja onhan ahven kansalliskalamme. Sitä pitäisi kalastaa vaapulla kesäisin paljon enemmän.

#vaappu #ahvenenkalastus #ahvenvaappu #seniori #hotta #sperhead #hanbanero #viro #sortavala #kalalehdet #uudetperunat #laaturuokaa #savustettuahven #savustettu #ahven #paistettuahven #soutukalastus #ahvenensoutukalastus #kansalliskalamme 

Kuvassa: Habanero-vaappu

 

Jaa tämä sivu