4. elo, 2021

Abu 100 vuotta

Carl August Borgström perusti Ab Urfabikenin 1921 Ruotsissa Svängstassa. Alussa tehdas valmisti taskukelloja ja taksimittareita. Tehtaan ensimmäinen patentti oli kellosysteemi 1923. Koska sota pysäytti taksimittareiden kysynnän oli keksittävä jotain uutta. Niinpä Göte Borgström keksi alkaa valmistamaan kalastuskeloja. Vanhimmat kelat pakattiin pahvirasioihin, joita koristivat meriruohot ja myyjänä toimi Wilhelm Denninghof W.D. Ruotsissa. Record Ambassadeur tuli markkinoilla 1952 ja sen suunnitelmat piirsi paperille Åke Murvall. Punainen Ambaassadeur oli jotain uutta kelamarkkinoilla ja siivitti tehtaan voimakkaaseen kasvuun 50-luvulla.

Paljon onnea Abulle 100 vuotiaasta taipaleesta urheilukalastuksen saralla. Merkki on ollut hyvin tärkeä lukuisalle joukolle suomalaisia kalamiehiä. Lapsuudessa Abu oli kalastuksen ykkösmerkki hienoine Record kalakisoineen ja Nyt Nappaa luetteloineen. Luetteloiden parissa on vietetty satoja tunteja lapsuudessa ullakolla niitä lukien ja haaveillen isoista kalasaaliista sateen ropistessa kattoa vasten.

#calborgström #abuurfabriken #abu #recordambassadeur #åkemurvall #punainenambassadeur #wilhelmdennighof #kalasaalis #kalastuskela #taksamittareita #nappochnytt #nytnappaa #recordkalakisa #fishingreel #aburecord #vintagefishing #vintagefiske #fiske #recordfiske #fiskerulla #vintagefishingreel #urheilukalastus #suomalainenkalamies

Jaa tämä sivu