21. elo, 2019

Urheilukalastus

Urheilukalastaja ja Urheilukalastus oli hieno lehti. Kaksi numeroa taisi olla 1968 ja 1969 Urheilukalastus ja retkeily. Sääli vaan, että herrat panivat lehden nippuun. Lehti on Suomen kaikkien aikojen pitkäaikaisin Urheilukalastus-lehti ja todennäköisesti tulee olemaan sitä aina. Ainakaan, jos ei ihmeitä tapahdu. Tuskin Perhokalastus, Pohjolan Perhokalastaja, Vetouistelu tai WWW:n seuralehti tulevat koskaan rikkomaan Urheilukalastuksen ilmestymisvuodet.

Parhaimmillaan lehti oli nimellä Urheilukalastaja. Varsinkin 1950-1960 luvut olivat hyvää aikaa lehdelle. Vaikka lehti 70-luvula oli vain ohut läpyskä löytyy jokaisesta numerosta todella tärkeää tietoa. Mielestäni Suomen Urheilukalastuksen historiaa tutkivalle on lehti paras tietopankki. Sellainenkin yksityiskohta Urheilukalastaja-lehdestä löytyi, että lehden vuoden 1-2 numerossa 1953 oi heti ensimmäisenä mainoksena Record Ambassadeur-kela 5000 SG. Tämäkin on hieno pala urheilukalastuksen historiaa! Eli A.B.Urfabriken on heti kelan ilmestyttyä markkinoille alkanut mainostaa sitä Suomessa. Nostan siitä hattua ruotsalaisille!

#urheilukalastus #sportfiskare #sportfishing #urheilukalastaja #abuambassadeur #abuambassadeur5000 "abuambassadeur5000SG #abuambassadeursg #vetouistelu #wwwwjäsenlehti #pohjolanperhokalastaja #perhokalastus #urheilukalastuksenhistoria #urheilukalastuksenhistoriasuomessa #aburfabriken #abusvängsta #kalastuksenhistoriaa

Jaa tämä sivu