28. kesä, 2019

Vuosi 1968

Kuvassa on rasiallinen lohiperhoja vuodelta 1968. Isän niskakarvat olivat pystyssä ja verenpaine kohosi, kun tenolainen soutaja Jooseppi Pieki käski niitä tuomaan Tenolle mukana. Ilman niitä ei olisi ollut menemistä. Ne olivat nimittäin vähän kalliimpia silloin, kun mitä lohiperhot nykyään. Yksi Hardyn tai Erkki Vaalaman lohiperho maksoi sellaiset 15 euroa Schröderilla, senaikaisia markkoja. Se oli helvetin paljon rahaa se. Tosin perhosulkien tuontiin piti tuolloin anoa Suomen pankin lupa. Ne oli kovia aikoja, mutta kuitenkin rahalla sai kalaa ja perunaa paljon halvemmalla. 

Nykyisin perhon ja uistimen suhde on nurinkurinen. Halvatun hyvän sitojan karvasiipinen lohiperho maksaa 10-15 euroa. Niistäkin porukka kitissee kuin pikkulapset. Kaikki pitäisi olla ilmaista ja tekijälle ei pitäisi jäädä mitään. Se on nykyajan meininkiä. Kuitenkin hyvästä puukalasta eli vaapusta maksetaan helposti 100-300. Suhde on todella pahasti väärä. Kuitenkin perhot herättävät aina nostalgisia muistoja.

"puukala #vaappu #lohiperho #teno #tenojoki #tenonsoutaja #jooseppipieski #suomenpankki 3tuontilupa #perhosulat #shcröder #kalastusliike #erkkivaalama #markka 

Jaa tämä sivu